Hovedside KM bruksspor KM i bruksspor 2010
KM i bruksspor 2010
KM i bruksspor 2010

Søndag 17. oktober var det duket for et nytt klubbmesterskap i bruksspor for STBK sine medlemmer. I år stilte 6 personer med 8 hunder.  

Det var Linda Lynum m/ Ask (flatcoated retriever), Anita S. Fløan m/ Jubi (dalmatiner), Berit Storhaug m/ Inox (storpuddel) og Jelly (korthåret collie), Tone G. Larsen m/ Trym (cocker), Kristian Isaksen m/ Mia (cocker) og Wenche R. Krogstad m/ Tuva og Malin (cockere).

Anita og Jubi nærmest
Anita og Jubi går parallellspor i 1. superfinale om 3. plassen. Foto: Wenche R. Krogstad

Tone og Kristian hadde også med cocker Hayley og hennes 9(!) cockerbarn på 7,5 uker, noe som var svært populært for oss alle og særlig for Anitas 6 år gamle datter Ailin ;-)
- Og i tillegg hadde Linda med sin nyanskaffelse, Era (flatcoat) på 10 uker, så det ble skikkelig barnehage i klubbens lokaler på Selbutunet :-))

Hovedsporene ble lagt på åkrene ved Moslet verksted, hvor klubben snart får sine nye klubblokaler. Det ble som i fjor lagt parallellspor på ca 300 m over forskjellige åkertyper. Vi fordelte de 8 hundene i to puljer siden to av oss skulle gå med to hunder hver. Etter første omgang hadde 2 hunder funnet alle 6 pinnene (Ask og Tuva), 3 hunder hadde funnet 5 pinner (Jubi, Jelly og Mia), og 2 hunder hadde funnet 4 pinner (Trym og Malin). Inox var ikke interessert i å gå spor denne gangen så Berit valgte å bryte med han.

Resultatet førte til at vi måtte ha to superfinaler - den ene om 1. og 2. plassen, og en om 3. plassen (vi kjører kun superfinaler om pallplassene). Før vi gikk i gang med dette dro vi ned på Selbutunet for å få litt påfyll innabords. Der ventet Stig med kaffe og nystekte vafler og det smakte fortreffelig :-)

Så var det ut å legge finalespor på golfbanen. Som i fjor var apportene bittesmå (ca 3 x 1 cm) plastbiter av forskjellig slag og de ble lagt godt nedi gresset - her var det hundens nese som skulle prøves. To parallellspor til "kampen" om å bli selve klubbmesteren, og tre parallellspor til de som tevlet om tredjeplassen. Sistnevnte gikk først og her kom 2 tilbake med alle 6 apportene, mens 1 hadde funnet 5. Enda en superfinale med andre ord :-0
- Ask og Tuva avgjorde konkurransen uten mer spenning - Ask og Linda ble klubbmestere med 4 apporter på finalen og Tuva og Wenche ble nr 2 med 3 apporter :-)

De 3 beste ekvipasjene i KM i bruksspor 2010
Fra venstre: Wenche m/ Tuva, Klubbmester 2010 Linda Lynum m/ Ask og Kristian m/ Mia
Foto: Stig Meier Berg

Kort fortalt fikk vi nok en uavgjort etter andre superfinale mellom Mia og Jelly (begge fant 5 apporter), men etter tredje superfinale trakk Mia og Kristian det lengste strået og fant 5 apporter mens Jelly og Berit fant 2. Dermed ble det de to som entret 3. plassen på pallen.

Et stooort GRATTIS til Klubbmestrene Linda og Ask! :-)

Resultatet videre ble - nr 4 Berit m/ Jelly, nr 5 Anita m/ Jubi (deltok også på superfinale), og delt femteplass mellom Tone og Trym, og Wenche og Malin.

Gratulerer med flotte resultat til alle og takk for en veldig hyggelig dag :-)