Hovedside KM bruksspor KM i bruksspor 2006
KM i bruksspor 2006

Thorill Sørflakne ble også i år kåret til klubbmester i bruksspor. Denne gangen med sin nye hund Darko. Det måtte en superfinale til mellom Wenche R. Krogstad med Pippi og Anne Langerud med Poa før de henholdsvis ble nr. 2 og 3. Årets haglskur, ispedd lyn og torden, truet med å ødelegge hele arrangementet fra start, men etter mye latter og galgenhumor - og sporty deltakere - kom vi igang igjen.

De tre beste i klubbmesterskapet i bruksspor 2006

Klubbmester bruksspor 2006 Thorill Sørflakne med Darko i midten. Til venstre nr. 2 - Wenche Randi Krogstad med Pippi og til høyre nr. 3 Anne Langerud med Poa.
Vi gratulerer! Foto: Stig M. Berg

Deltakere og funksjonærer KM bruksspor 2006

Bak fra venstre Gustaf Spets, Thorill Sørflakne, Svein Åkervik, Ingrid Anne Sugarden og Stig Meier Berg. Foran fra venstre Vidar Sagmyr, Anne Langerud, Bente Åkervik og Bjørn Henry Bremnes. Foto: Wenche R. Krogstad

Uvær under KM i bruksspor 2006

Årets klubbmesterskap vil også bli husket for "at himmelen falt ned" akkurat da de 2 første ekvipasjene gjorde seg klare til å starte sine spor. Uvær med regn, hagl, kraftig vind, torden og lyn varte i ca. 20 min. Noen satt trygt og godt i sine varme biler - mens andre brukte tida til å holde i hver sin teltstang - mens vannet steg rundt bena.

De 2 første ekvipasjene fikk nye spor - slik at selve konkurransen kunne fortsette - kun 40 min. forsinket.

Sporene var 300 lange, hadde 2 vinkler og inneholdt 6 naturpinner - hvorav den siste var ca. 20 cm og måtte finnes for å få godkjent sporet. Sporene var 20 min. gamle og ble gått uten dommer.

Da alle hadde gjennomført sine spor var klubbmesteren allered klar. Thorill hadde greid det igjen - klubbmester for 2. året på rad med sin nye hund Darko. Ikke mindre enn en bragd.

2 ekvipasjer hadde derimot funnet samme antall pinner - slik at det også i år måtte avvikles en SUPERFINALE. Denne gangenf for å kåre nr. 2 og 3.

Sporene til superfinalen ble lagt på ei eng med varierende gresshøyde og flere rundballer dandert ut over området. I superfinalen var det kun siste gjenstand som var av typen naturpinne. De 5 andre var en halv klesklype pluss ulike typer våtromsbelegg og gulvbelegg - ca 2 x 5 cm. Gjenstandene var mao små og vanskelig for føreren å oppdage i det høye graset.

Thorill og Stig la ut sporene parallellt hvorpå hundene ble "satt på" umiddelbart - med deltakere og funksjonærer som ivrige tilskuere. Det kokte nok ganske mye under topplokket til begge førerne, men hundene lot seg ikke forstyrre av verken publikum eller hverandre - der de fulgte hvert sitt spor bortover jordet.

Da det allerede hadde begynt å bli litt skumt valgte begge hundeførerne å bevege seg svært nære hundene - for i det heletatt å ha mulighet til å se om hunden "slo" på en av apportene. En etter en kunne vi se at hundene stoppet opp, dukket ned i graset - hadde en liten "samtale" med føreren - før den igjen fortsatte sporinga.

Dette var spennende. Ingen av publikum klarte å følge med i hva som skjedde på siste halvdel av sporene, men etter hvert kom begge ekvipasjene svært hemmelighetsfulle tilbake til samlingspunktet. Begge hundene hadde funnet sluttgjenstanden. Dette betydde at begge fikk sporet godkjent. Da ble det antall gjenstander som ble avgjørende.

- "Hvem har funnet klesklypa"? - Førerne lette febrilsk i lomma og fant hver sin.
- "Hvem har funnet grønt våtromsbelegg"? - Det samme gjentok seg.

Anne og Poa holdt følge til de hadde kommet opp i 3 gjenstander, men måtte denne gangen se seg slått av Wenche og Pippi som hadde funnet 5 av 6 gjenstander.

Kveldens kommentar kom fra Vidar, som mente at vi neste år måtte ordne med både tribuner, lyskastere og musikk - for dette var jo både spennende og publikumsvennlig!

Vi tar for gitt at Bente Åkervik også da varter opp med kaffe og nydelige kaker. Vi gleder oss allerede!

Her kommer den fullstendige resultatlista.

      Pinner Superfinale
Nr. 1 og klubbmester 2006
Thorill Sørflakne m/ Darko 5 av 6  
Nr. 2 Wenche R. Krogstad m/ Pippi 3 av 6 5 av 6
Nr. 3 Anne Langerud m/ Poa 3 av 6 3 av 6
IG - manglet sluttpinne Svein Åkervik m/ Yoshi 5 av 6  
IG - manglet sluttpinne Bjørn Henry Bremnes m/ Lucas 5 av 6  
IG - manglet sluttpinne Wenche R. Krogstad m/ Momo 3 av 6  
IG - manglet sluttpinne Gustaf Spets m/ Maya 2 av 6  
IG Ingrid Anne Sugarden m/ Ronja 0  
IG Vidar Sagmyr m/ Luna 0  
IG Stig Meier Berg m/ Machiko 0