Hovedside KM bruksspor KM i bruksspor 2007
KM i bruksspor 2007

Klubbmesterskapet i bruksspor ble arrangert 6. oktober 2007. Tross "småskummel" værmelding ble klubbmesterskapet avviklet i vakkert høstvær og flott sporterreng ved hytta til Thorill og Jarle Sørflakne i Flora. Årets klubbmester i bruksspor ble Tone G. Larsen med cocker spanielen Mia. Vi gratulerer!

Tone og Mia - Klubbmester i bruksspor 2007

Tone og Mia hadde full score med 5 pinner + 1 sluttpinne i hovedkonkurransen, og kunne utropes til klubbmestere på et tidlig tidspunkt. Værre var det med nr. 2 og 3.

Fjorårets klubbmester Thorill Sørflakne og Darko fant 4 pinner + sluttpinnen - det samme som Gustaf Spets og Maya. Dermed måtte det gjennomføres en "Superfinale" for å skille disse ekvipasjene.

Myra bak hytta egnet seg svært godt til denne typen parallellspor - ca. 140 m - med en halv klesklype i tre, en liten bit gulvbelegg + våtromstapet + lærbit (1,5 x 4 cm), gummiledning (0,4 x 4 cm) + en golfball i sporet! Dette var apporter som ingen av hundene tidligere hadde trent på, men noe måtte vi jo bruke for å skille dem i konkurransen. ;-)

Thorill og Darko

Thorill og Darko venter på at Gustaf og Maya kommer i posisjon før klarsignalet blir gitt.

Begge sporene ble gått samtidig og spente tilskuere fulgte med på hele seansen et lite stykke bak. Forbauset konstaterte vi at både Darko og Maya til stadighet markerte den ene apporten etter den andre - før de forsvant inn i krattet hvor den siste apporten (golfballen) lå. Spenningen var til å ta og føle på!

"Hvem har funnet klesklypa?" - Begge førerne rakte gjenstanden i været. "Hvem har funnet gulvbelegget?" - Igjen kom det 2 hender i været. Slik fortsatte det til den 6. og siste gjenstanden skulle presenteres. Med et bredt glis kunne Gustav vise fram en hvit golfball som Maya hadde markert i slutten av sporet.

Gustaf med Maya

Dermed var rekkefølgen klar!

Klubbmester bruksspor 2007 - Tone G. Larsen m/ Mia (cocker spaniel)

2. Gustaf Spets m/ Maya (riesenschnauzer)
3. Thorill Sørflakne m/ Darko (airedaleterrier)

4. Wenche R. Krogstad m/ Pippi (cocker spaniel) 3 pinner + sluttpinne
Wenche R. Krogstad m/ Momo (cocker spaniel) 3 pinner + sluttpinne
6. Anne Stokke m/ Lakris (springer spaniel) 2 pinner + sluttpinne

Ikke godkjent fordi de dessverre ikke fant sluttpinnen:
Hege Ulseth m/ Luna (springer spaniel) 2 pinner
Kristian Isaksen m/ Hayley (cocker spaniel) 1 pinne
Berit Storhaug m/ Inox (storpuddel) 0 pinner

Gruppebilde KM bruksspor 2007

Bak fra venstre: Thorill m/ Darko, Hege, Anne, Wenche og Kristian.
Foran fra venstre Berit m/ Inox, Tone m/ Mia og Gustaf m/ Maya.

Stor takk til vertskapet Thorill og Jarle og "hoffbaker" Bente Åkervik som hadde bakt velsmakende, fylte horn - som ble fortært mellom slagene.